TEXREX



Nom de l'equip:  
DORACREADORS

Nom del projecte: TEXREX

VIDEO


Quin problema relacionat amb les ODS vols resoldre? Amb quina ODS?

Volem resoldre un problema relacionat amb la roba que necessitem posar-nos a l'hivern o a l'estiu, depenent de la calor i la temperatura que faci. Volem crear un teixit intel·ligent amb nanorobot que controlin la temperatura del cos segons la temperatura exterior de l'ambient. És a dir, si fa molt fred, els nanorobots del teixit faran que estiguem calents i, en canvi, si fa calor, els nanorobots ens aïllaran per no tenir tanta calor. Hem pensat amb les persones amb pocs recursos i que a vegades viuen al carrer o no tenen accés a la calefacció o refrigeració. A més a més, amb aquest teixit també estalviarem energia. 

El problema que volem resoldre està relacionat amb l'ODS 1 de "Fi de la pobresa" i, l'ODS 10 de "Reducció de les desigualtats". D'aquesta manera tothom podrà estar i no passar fred no calor. A més a més, promovem l'estalvi d'energia i, això també està relacionat amb l'ODS 13 "D'acció pel clima". També estem promovent les noves tecnologies a la indústria (ODS 9).

Explica com ho resoldreu:

 Ho resoldrem amb la creació d'un nanorobot que li direm TEXREX (teixit regulador) i que formarà part d'un teixit intel·ligent. El nostre nanorobot ajudarà a les persones perquè estiguin calentes i protegides a l'hivern i fresques i airejades a l'estiu.

 El nostre nanorobot estarà incorporat en les fibres amb les quals es farà el teixit, roba i, posteriorment a les peces de roba que es facin. Com que estaran integrats (a dins de la roba, el teixit), quan comprem una samarreta o jaqueta serà intel·ligent, ja que podràs regular la temperatura de manera eficient. També pensem que aquest teixit ha de ser molt barat o gratuït per aquella gent que no recursos. El TEXREX estarà fet de diversos materials, però bàsicament d'un plàstic biodegradable.

 A més a més, el TEXREX permetrà regular la temperatura que volem mitjançant una aplicació  digital  electrònica  que  es  pod instal·lar  a  qualsevol  dispositiu.  Amb aquesta aplicació podrem regular la temperatura que volem en el teixit. El nostre nanorobot estarà recobert d'una capa protectora contra l'aigua.

El nostre nanorobot les següents parts importants:

-  PLACA FOTOVOLTAICA: És on es capta l'energia del Sol.

-  ANTENA: Serveix per mesurar la temperatura de l'ambient.

 -   CONNEXIÓ AMB L'APLICACIÓ: Està connectat a l'aplicació externa per poder triar la temperatura que es vol.

 -     MESURADORS: Serveixen per  mesurar la  temperatura  del cos  i regular  la temperatura que es vol amb la de l'exterior i la del cos.

 -   DOS MOTORS: Són petits motors interns que es troben dins de les càpsules, zones de calor o fred i, serveixen per expulsar l'aire que no es necessita.

 -  FORATS: És per on surt l'aire que no es vol i que està contaminat.

 -  CONDUCTORS: Són tubs per on va l'aire que no volem.

 -   ZONA CALOR: Una càpsula d'energia de calor que és on es guarda l'energia del Sol per poder produir calor.

 -   ZONA FRED: Una càpsula d'energia de fred que és on es guarda l'energia del Sol per poder produir fred.

-  PUNTS: Ajuden a expulsar l'aire que no necessitem.

Feu esbossos del vostre nanorobot. Penseu quines formes tindrà. Dibuixa tots els seus components.

COMIC




No hay comentarios:

Publicar un comentario