NANOPARLA


Nom de l'equip:   A.M.E.A

Nom del projecte: NANOPARLA

Presentació video


Quin problema relacionat amb les ODS vols resoldre? Amb quina ODS?

Volem resoldre un problema relacionat amb la paràlisi cerebral amb la tecnologia, és a dir, volem crear un nanorobot que entri a la part del cervell que s'ocupa de la parla i enviï a un dispositiu extern electrònic per fer que la persona afectada pugui comunicar-se mitjançant la parla. El problema que volem resoldre està relacionat amb l'ODS 3 de "Salut i benestar" perquè volem millorar la qualitat de vida de les persones amb paràlisi cerebral fent més fàcil la seva comunicació i parla.

Explica com ho resoldreu:

Ho resoldrem amb la creació d'un nanorobot que li direm NanoParla. El nostre nanorobot ajudarà a les persones amb paràlisi cerebral per poder parlar mitjançant un dispositiu electrònic extern.

El nostre nanorobot estarà en una càpsula que la persona es prendrà i durarà un mes, després, aquests nanorobots s'eliminaran desfent-se a poc a poc i mitjançant l'orina. La càpsula arribarà a l'estómac des de la boca i es desfarà alliberant els nanorobots que viatjaran fins al cervell per la sang. Aquests nanorobots són com unes nano cèl·lules buides amb una membrana grassa protectora amb anticossos que permetran que arribin a la zona del cervell que ens interessa. Un cop al cervell es col·locaran a l'àrea de la "Broca" que és la que s'ocupa de la parla i comprensió i ajudarà a captar tota la informació de la persona i enviar el que vol dir a l'aplicació de la tauleta, on electrònicament es produirà la parla que la persona no pot fer de manera física.

El nostre nanorobot té uns braços ramificats per poder captar la informació de les neurones i poder processar tota la informació. A més a més, disposa de dos braços - antena que capten la informació relacionada amb la parla. un botó que envia a la tauleta o aplicació tota la informació captada per les antenes per transformar-ho en llenguatge parlat. Finalment, un transmissor que envia a la tauleta quants dies de vida útil li queden al nanorobot.

Feu esbosos del vostre nanorobot



COMIC




No hay comentarios:

Publicar un comentario