NANONASAL

 


Nom de l'equip: AVENTURERS
Nom del projecte: NANONASAL

Quin problema relacionat amb les ODS vols resoldre? Amb quina ODS?

Volem resoldre un problema relacionat amb l’obstrucció de les fosses nasals per culpa de la mucositat.Quan estem molt refredats, tenim molts mocs, no podem respirar i hem de gastar masses mocadors de paper.Amb el nostre nanorobot volem acabar amb l’excés de mucositat i el malbaratament de mocadors.

L’ODS que volem millorar és la 3: Salut i Benestar.

Explica com ho resoldreu:

Ho resoldrem amb un nanorobot que elimina l'excés de mucositat. El nostre nanorobot ajudarà a fer que l’excés de mucositat no arribi a les orelles, al coll i als pulmons i provoca una infecció. El Nanonasal s’administra a través d'un spray nasal que expulsa molts nanorobots del mateix tipus. El nanorobot es queda directament a les fosses nasals i té una duració de tres mesos. S'expulsa per mitjà de mocar-se.

 El Nanonasal està format per les següents parts:

  • SENSOR. Detecta el moment en què l'individu mostra excés de mucositat i posa en funcionament el nanorobot.
  • PLAQUES. Dues plaques recullen la calor corporal i donen energia als aspiradors.
  • ASPIRADORS. Tres aspiradors que xuclen la mucositat que posteriorment es guarda en el magatzem del nanorobot.
  • MAGATZEM. Lloc on es guarda la mucositat que s’ha xuclat a través dels aspiradors. Dins d’aquest magatzem hi ha un líquid diluent de mucositat.
  • COMPORTA. En el moment que el magatzem està ple, la comporta s’obre i expulsa la mucositat diluïda.

Funcionament del nanorobot:

En el moment que l’individu mostra un excés de mucositat a causa d’una grip o refredat, els sensors del nanorobot l’activen. Primer, les plaques recullen la calor corporal per transformar-la en energia per als aspiradors. A continuació, els aspiradors xuclen la mucositat i aquesta va a parar al magatzem del nanorobot, on a dins hi ha un líquid que dilueix els mocs.Per acabar, quan el magatzem està ple, s’obre la comporta del Nanonasal i surt la mucositat diluïda.

Durant tres mesos, el nanorobot funciona cada cop que l’individu té un excés de mucositat. Quan ha passat aquest temps, la persona es moca i s’expulsa el Nanonasal.

Feu esbossos del vostre nanorobot. Penseu quines formes tindrà. Dibuixa tots els seus components.








No hay comentarios:

Publicar un comentario