Detecta coàguls 2983

 
ODS

Salut i benestar

Problema

El nostre nano robot tracta sobre la cardiopatia. Estarà en l'ODS 3, salut i benestar. La cardiopatia és una malaltia molt greu que ha causat el 16% de les morts de la població. El nostre nano robot detectarà la malaltia abans que un coàgul dificulti la circulació i sigui massa tard. El que passa és que el coàgul es fa gran i no deixa passa la sang i com que no flueix pel cos, t'acabes morint perquè no t'arriba l'oxigen.

Descripció

El nostre nano robot és una pastilla que la gent que té risc de cardiopatia es prendrà preventivament. Es ficarà dins el teu cos, arribarà a la sang i el que farà serà detectar coàguls quan s'estan començant a formar. Els nano robots aniran per les parets de venes i artèries enganxats en fila entre ells per uns imants. Així notaran quan canvia la forma de la paret de la vena o artèria. Aleshores detectaran que s'està formant un coàgul. Aquests, al detectar el coàgul, automàticament activaran tres punxes per banda, i entraran dins del coàgul per destrossar-lo. Això a la vegada avisa al 112.

Nanobot realizat per participants del projecte Nanoinventum del curs 5è de l'escola La Llacuna del Poblenou de la qual el grup sanomena Malalts per la nano.

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario