NANOPILÓS


Nom
de l'equip: CAPYBARA

Nom del projecte: NANOPILÓS

Quin problema relacionat amb les ODS vols resoldre? Amb quina ODS?

La quimioteràpia és un tractament per combatre el càncer, però al tractar-se d’un procés químic té efectes secundaris. Un dels efectes secundaris més coneguts és la caiguda del cabell. Amb el nostre nanorobot volem aconseguir que les persones que fan aquest tractament no pateixin alopècia (pèrdua del cabell).

L’ODS que volem millorar és la 3: Salut i Benestar.


Explica com ho resoldreu:

Ho resoldrem amb la creació dun nanorobot que eviti la pèrdua del cabell, agafant el pèl i tancant fol·licle pilós. El  nostre  nanorobot  s'administra  a  tras  duna  xeringa  que  con molts nanopilós barrejats amb líquid natural i es mourà a través de la sang.Té una durabilitat de 2 mesos. Sadministrarà durant el temps que la persona es trobi fent quimiotepia i sexpulsarà a tras de lorina.

 El Nanopilós està format per les següents parts:

  • PINÇA que sagafa al pèl i evita que caigui.
  • TENTACLES que senganxen a les parets del fol·licle pilós i fan força petancar-lo.

Funcionament del nanorobot:

En el moment que els Nanopilós entren al cos, aquests es mouran a través de la sang fins a arribar als capil·lars. En arribar, cada nanorobot entra en cada fol·licle pilós. Allà els tentacles s'enganxen a les parets del fol·licle i fan força per tancar-lo. A la vegada, la pinça agafa l’arrel del pèl o cabell i fa força per evitar que caigui. Un cop hagin passat dos mesos, el nanopilós sortirà del capil·lar i sexpulsarà del cos a tras de lorina.

Feu esbossos del vostre nanorobot. Penseu quines formes tindrà.  Dibuixa tots els seus components.






 


No hay comentarios:

Publicar un comentario