NANOPOMA



Nom del grup de recerca: Els Healthys

  •  Cap de projecte: Arlet
  • Responsable de recerca: Sofia
  • Responsable de comunicació: Ariel
  • Responsable de disseny 2D i 3D: Xavi

Problema que soluciona el nanorobot: Ajuda a curar el càncer de pàncrees.

Motiu pel qual hem triat el nanorobot: Per ajudar a curar aquest tipus de càncer, ja que el càncer de pàncrees és un càncer molt agressiu i amb una taxa de supervivència súper baixa.

ODS: Salut i benestar

Funcionament del nanorobot: El nanorobot és esfèric i està fet d’un biopolímer gelatinós que permet fabricar els nanorobots donant-los forma amb la llum (GelMA, gelatin methacryloyl). Està cobert de nanoparticules d’or i de nanopartícules de ferro. Té també unes molècules que s’enganxen només a les cèl·lules del tumor. Dins porta un medicament anticancerígen perquè així no calgui fer la quimioteràpia. El medicament que porten els nanorobots pot variar en funció de l’estadi en que es troba el càncer de pàncrees o dels gens afectats.

S’injecta amb una xeringa un líquid amb els nanorobots a la zona del tumor del pàncrees. Amb l’ajuda d’un camp magnètic, gràcies a les nanopartícules de ferro, fem arribar els nanorobots a la zona del tumor. Escalfem des de fora amb llum infraroig de manera que s’escalfen les nanopartícules d’or i puja la temperatura dels nanorobots i es cremen les cèl·lules cancerígenes. Allibera també el medicament anticancerígen i així evita que creixin més cèl·lules tumorals.

Material que hem fet servir: Plastilina de color verd, per fer les esferes dels nanorobots, estrelletes platejades per simular les partícules de ferro, xinxetes daurades per simular les partícules d'or i pompons de color groc per representar el medicament. Per últim, plastilina de color groc per fer el pàncrees i de color vermell per fer el tumor.

A més a més, xeringa, imant i llanterna.

No hay comentarios:

Publicar un comentario