Noni (Nonipartícula)

ODS

ODS 3 “Salut i benestar”

Problema

Diabetes

Nom del projecte:.  Noni (Nonipartícula)

Nom de l’equip: Noniequip

Equip: Sofía Azpilicueta, Danae Rodríguez, Lucas Cáceres, Mateo Roca, Leo Cánovas, Angelika Dikal, Jordi Vila.

  • Director/a de projecte: Jordi Vila i Lucas Cáceres
  • Responsable d’investigació: Danae Rodríguez i Sofía Azpilicueta
  • Responsable de producció: Mateo Roca i Angelika Dikal
  • Responsable de comunicació: Leo Cánovas

Explica com ho resoldrà: En primer lloc, amb una injecció, el nanorobot entrarà a les venes. Anirà pel corrent sanguini fins detectar el pàncrees amb el seu sensor. Llavors, s’hi enganxarà. Un cop allà, cada vegada que detecta que puja el sucre en sang, allibera la insulina necessària, que es troba dins del nanorobot. Quan acaba la seva funció, es desfà. Caldrà anar posant nanorobots cada cert temps. 

Descripció

En primer lloc, amb una injecció, el nanorobot entrarà a les venes. Anirà pel corrent sanguini fins detectar el pàncrees amb el seu sensor. Llavors, s'hi enganxarà. Un cop allà, cada vegada que detecta que puja el sucre en sang, allibera la insulina necessària, que es troba dins del nanorobot. Quan acaba la seva funció, es desfà. Caldrà anar posant nanorobots cada cert temps.

Nanobot realizado por participantes del proyecto Nanoinventum del curso 5º de la escuela Voramar cuyo grupo se llamaba Noniequip.

Feu esbossos del vostre nanorobot. Penseu quina forma tindrà. Dibuixeu i expliqueu tots els seus components. Per construir la maqueta del nanorobot, farem servir cartró, paper de plata, una llumeta LED, un pomponet vermell i escurapipes de color lila.

No hay comentarios:

Publicar un comentario