NANOMEDECINA


 


Nom del grup: NANOCIENTÍFICS

  • Cap de projecte: Zoe
  • Responsable de recerca: Brandon
  • Responsable de comunicació: Nerea
  • Responsable de disseny 2D: Liam
  • Responsable de disseny 3D: Joan

Problema que soluciona el nanorobot: El càncer de pulmó.

ODS:Salut i Benestar

Motiu pel qual hem triat fer aquest nanorobot: 

Una part del grup volia fer un càncer i l’altra bronquitis, llavors vam pensar de fer càncer de pulmó que barreja les dues idees. A més, el càncer de pulmó és el tercer càncer més freqüent.

Curar-lo amb nanorobots ajudaria a que els malalts de càncer no patissin els efectes secundaris d’altres tipus de tractament, com ara la quimioteràpia i la radioteràpia.

Funcionament del nanorobot: 

El nostre nanorobot és esfèric i està fet de silici, que és un material biocompatible. Al voltant de l’esfera té unes molècules que s’enganxen només a les cèl·lules del tumor i que ajuden el nanorobot a desplaçar-se. També té nanopartícules d’or recobrint l’esfera del nanorobot.

Els nanorobots s’injecten amb una xeringa als vasos sanguinis de la zona del tumor. Gràcies a les molècules que envolten l’esfera, els nanorobots s’enganxen només a les cèl·lules del tumor. Amb l’ajuda d’un làser infraroig extern s’escalfen les nanopartícules d’or i això fa que pugi molt la temperatura dels nanorobots i es cremen les cèl·lules del tumor.  

Materials: Per la maqueta: bola transparent per representar l’esfera de silici; escurapipes, que representen les molècules que s’enganxen a les cèl·lules del tumor; gomets brillants per representar les nanopartícules d’or; cadena de llums per simular que s’escalfen les nanopartícules d’or.

Altre material: punter làser. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario