NANOCARIES

 


Nom de l'equip:   ELS COMPIS

Nom del projecte: NANOCARIES

Video


Quin problema relacionat amb les ODS vols resoldre? Amb quina ODS?

Volem resoldre el problema de les càries perquè la majoria de les persones del món, en algun moment de la seva vida, tenen càries. Per això, volem crear un nanorobot que protegeixi les dents de tenir-ne. El problema que volem resoldre està relacionat amb l'ODS 3 de "Salut i benestar" perquè volem resoldre un problema del cos, de la boca. A més a més, moltes persones no tenen suficients recursos per poder anar al dentista per això creiem que també està relacionat amb l'ODS 10 de "Reducció de les desigualtats" perquè així tothom estarà protegit de les càries sense necessitat d'anar al dentista.
.  

Explica com ho resoldreu:

Ho resoldrem amb la creació d'un nanorobot que li direm nanocaries. El nostre nanorobot ajudarà a protegir les dents de les càries, és a dir, de la formació de càries.

Els nostres nanorobots estaran a una pasta de dents que farà que aquests, s'enganxin a les dents i creïn una capa protectora contra les càries. No seràn tòxics en cas que algun nanorobot vagi a l’estomàc i, si això passa, s’eliminarà mitjançant l’orina. Duraran mig any a la nostra boca i s'eliminaran amb la rentada normal de dents. Els nostres nanorobots no impliquen que la persona deixi de rentar-se les dents, se les ha de continuar rentant.

Un cop els nanocaries estiguin a la boca, mitjançant unes potes s’enganxaran a les nostres dents i queixals. A més a més, s'uniran entre ells mitjançant una mena de braços gelatinosos i crearan una capa protectora de les dents. Com que l'esmalt de les dents no es pot regenerar, el nostre nanorobot estarà fet de fosfat càlcic millorat per poder crear aquesta capa i prevenir la formació de càries, serà com una segona capa d’esmalt millorada per la nostra dentadura. A més a més, el nanocaries, té un detector d'àcid a la boca i, quan els nivells siguin molt alts deixaran anar un antiàcid per poder estar protegits. Al cap de mig any, deixaran de funcionar i, si volem continuar protegits, ens haurem de tornar a rentar les dents amb la pasta nanocaries.

Feu esbosos del vostre nanorobot

COMIC



 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario