Cremacremades


 


Grup de recerca: Els Nanosangs

 

  • CAP DE PROJECTE: Carla
  • RESPONSABLE DE RECERCA: Enrique
  • RESPONSABLE DE COMUNICACIÓ: Sheila
  • RESPONSABLE DE DISSENY 2D: Raka
  • RESPONSABLE DE DISSENY 3D: Arnau

Problema que soluciona: El nostre nanorobot serveix per curar les cremades molt greus, concretament les de 3r grau.

ODS: Salut i benestar

Motiu pel qual hem triat aquest nanorobot: Hem triat aquest nanorobot perquè algunes persones que coneixem han patit cremades de 3r grau. Les cremades de 3r grau et deixen marques per sempre. Afecten totes les capes de la pell i fins i tot poden afectar els músculs.

Funcionament del nanorobot: El nostre nanorobot es esfèric i és un liposoma (una esfera que per fora té greixos que s’assemblen molt a les membranes de les cèl·lules i poden atravessar la pell molt fàcilment). A fora hi té nanopartícules de plata antibactericides que faran que la infecció es redueixi. Dins del nanorobot hi ha factors de creixement que s’alliberen de de mica en mica i que fan que la pell es regeneri i les ferides es curin. Els nanorobots es desfan a mesura que s’utilitzen.

Hem pensat dues maneres d’aplicar els nanorobots: la primera és fer una crema hidratant que dins tingui els nanorobots. Aquesta crema seria per ferides petites. La segona proposta és per ferides molts grans. La idea és fer una gran gasa que estigui coberta pels nanorobots i fer el mateix procediment que la crema. S’ha d’aplicar a sobre de la cremada i esperar a que el nanorobot faci la seva feina.  

Material: Per la maqueta del nanorobot: Plastilina per fer l’esfera del liposoma, bastonets de les orelles per representar les molècules del liposoma, confeti de purpurina que representa les nanopartícules de plata, peces de collaret que simulen el factor de creixement.

 Altres: pot de crema, gasa per les cremades, ninos, ceres. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario