NANOOSSOS

 

 


Nom de grup: Tecnoossos

  • Cap de projecte: Emerson
  • Responsable de recerca: Jan
  • Responsable de comunicació: Gerard
  • Responsable de disseny 2D: Helen
  • Responsable de disseny 3D: Amira

Problema que soluciona el nanorobot:

Repara els ossos trencats sense necessitat d’enguixar durant molt de temps.

ODS: Salut i benestar

Motiu pel qual hem triat fer aquest nanorobot: 

Perquè hi ha ossos que no es poden enguixar, com ara la pelvis. I també perquè portar un guix durant molt de temps et limita molt a l’hora de fer les coses. Amb el nostre nanorobot el teixit dels ossos es regeneraria més ràpidament.

Funcionament del nanorobot:

És un nanorobot amb forma d’esfera que està feta d'hidroxiapatita, que és el principal mineral que es troba als ossos i a les dents. L’esfera és asimètrica i està recoberta de partícules magnetoelèctriques, que d’una banda permeten moure els nanorobots amb l’ajuda d’un camp magnètic extern i de l’altra estimulen la regeneració del teixit ossi. Injectarem els nanorobots amb una xeringa a la zona de l’os trencat. Amb la hidroxiapatita els nanorobots s’enganxaran a la zona trencada i ajudarà a regenerar l’os.

Material: Per la maqueta: bola de porexpan per representar l’esfera d’hidroxiapatita, purpurina[1] per representar patícules magnetoelèctriques, escurapipes blancs que representen també molècules d’hidroxiapatita a punt d’enganxar-se a la zona a regenerar.

Altres materials: xeringa, imant, radiografies i os.


[1] Sabem que la purpurina és molt contaminant. Per dissenyar el nostre nanorobot hem aprofitat purpurina que teníem a l’escola. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario