NANODESALATOR

 


Nom del grup de recerca: Desalators

  • Cap de projecte: Blanca
  • Responsable de recerca: Marc M.
  • Responsable de comunicació: Valentino
  • Responsable de disseny 2D i 3D: Júlia

Problema que soluciona el nanorobot: Convertir aigua salada en aigua potable, per tal de tenir tothom accés a aigua potable.

ODS: Salut i Benestar. Aigua neta i Sanejament

Motiu pel qual hem triat fer aquest nanorobot: Hem decidit fer aquest nanorobot pensant en els temes de la sequera. Amb la sequera ens quedarem sense aigua, i amb el nostre nanorobot podem dessalar l’aigua i així hi haurà més aigua potable, que es podrà fer servir tant per beure com per altres usos domèstics i per regar els camps.

Funcionament del nanorobot: El nostre nanorobot és tubular-cònic i està fet d’òxid de titani i de grafè. L’òxid de titani amb l’ajuda de llum ultraviolada ajudarà a moure el nanorobot i el grafè permetrà dessalinitzar l’aigua.

Farem una xarxa que estarà tota coberta a la superfície de nanorobots i la col·locarem dins de tancs amb aigua de mar en un planta dessaladora. Gràcies a l’òxid del titani i a la llum els nanorobots vibraran damunt la xarxa i aquesta es mourà i anirà filtrant la sal. La sal quedarà enganxada. Després traurem la xarxa i la posarem a un altre recipient per poder treure la sal i poder tornar a fer servir la xarxa amb els nanorobots tants cops com es pugui. 

MaterialPer la maqueta: goma Eva per fer els cons d’òxid de titani, malla rígida verda per representar el grafè.

Altres materials: malla per representar la xarxa amb els nanorobots, recipient. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario