AIGUANANO

 

Nom del grup de recerca: Els potabilitzadors

  • Cap de projecte: Marc C
  • Responsable de recerca: Nayeli
  • Responsable de comunicació: Liam
  • Responsable de disseny 2D i 3D: Mer

Problema que soluciona el nanorobot: Netejar l’aigua bruta per tenir aigua potable.

ODS: 3 i 6

Motiu pel qual hem triat fer aquest nanorobot:  Per ajudar a que tothom tingui aigua potable, ja que un 29% de la població mundial no té accés a aigua potable i molta gent pateix malalties o fins i tot mor per no tenir aigua potable.

Funcionament del nanorobot: El nostre nanorobot és tubular i està fet de grafè. Com  que el grafè es pràcticament impermeable, farem uns forats al grafè (uns porus) perquè l’aigua pugui passar a través dels nanotubs. Afegirem a la superfície dels nanotubs de grafè diferents molècules per netejar més l’aigua. Així ens assegurem de treure virus, bactèries, metalls pesants, etc.

Posarem els nanorobots als forats d’esponges petites que es puguin dur a sobre,  de manera que la gent pugui agafar aigua bruta i posar l’esponja i tenir aigua potable. Seria un potabilitzador de butxaca.

 També podríem fer servir els nanorobots en plantes potabilizadores. Fabricaríem una mena de manta-esponja gegant que tindria els nanorobots als forats de l’esponja. Posaríem un sensor a la manta que pogués detectar quan els nanorobots són plens. Llavors trauríem la manta-esponja de l’aigua, netejaríem els nanorobots i així els podríem tornar a fer servir.

Material: Per fer el nanorobot: Malla rígida amb alguns forats perquè passi l’aigua neta i escurapipes de colors diferents per representar molècules diferents per netejar els diferents contaminants de l’aigua

Altres materials: esponges de mida diferent, recipient amb aigua bruta i recipient amb aigua neta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario