NANORECICLANET



Nom de l'equip: ELS DETECTIUS

Nom del projecte: NANORECICLANET

Quin problema relacionat amb les ODS vols resoldre? Amb quina ODS?

Volem resoldre un problema relacionat amb la contaminació de l’aire. Ens hem adonat que les plantes de reciclatge de plàstic generen uns gasos tòxics que contaminen i són perjudicials per al medi ambient. Volem que el nostre nanorobot ajudi a reduir aquests gasos.

L’ODS amb el que està relacionat el nostre nanorobot és la número 13: Acció pel clima.

Explica com ho resoldreu:

Ho resoldrem creant un nanorobot que atrapi i elimini els gasos tòxics que es produeixen quan es recicla el plàstic i així evitar la contaminació del medi ambient.S’introduirà el Nanoreciclanet en el moment que els plàstics estiguin pressionats en forma de cub. A través d’una espuma natural que sortirà d’una mànega situada en el sostre, els nanorobots cobriran el cub i entraran en contacte amb els gasos. Aquest nanorobot durarà fins que elimini tots els gasos tòxics d’aquell cub i es traurà l’espuma del bloc amb aigua.

 El Nanoreciclanet està format per les següents parts:

  • SENSOR / DETECTOR de gasos tòxics. En el moment que detecta la presència d’un gas tòxic activa el nanorobot.
  • MAGATZEM dividit en dues parts. Una aigua i l’altre una pols especial que elimina els gasos tòxics.
  • COMPORTA DEL MAGATZEM que s’obre quan la substància d’aigua i pols està barrejada. Està comunicada amb el tub del spray.
  • TUB COMUNICADOR que uneix el magatzem amb el dispensador del spray.
  • DISPENSADOR que deixa anar la substància per atrapar els gasos tòxics.
Funcionament del nanorobot:  
En les plantes de reciclatge hi haurà una plataforma formada per una paret amb un botó i una mànega al sostre. Per poder introduir els nanorobots, se situarà el bloc de plàstic sobre aquesta plataforma i la persona encarregada premerà el botó. Aquest botó activarà la mànega del sostre que deixarà una espuma natural plena de Nanoreciclanet. Aquesta espuma cobrirà tot el bloc de plàstic i els nanorobots es mouran lliurement per ella. En el moment que el sensor/detector noti un gas tòxic activarà el Nanoreciclanet.

A continuació s’obrirà la comporta del nanorobot i barrejarà l’aigua amb la pols especial per eliminar gasos tòxics. Després aquesta substància es mourà a través del cub comunicador fins a arribar al dispensador. Allà, el dispensador deixarà anar aquesta substància que envoltarà el gas tòxic i l’eliminarà

Feu esbossos del vostre nanorobot. Penseu quines formes tindrà. Dibuixa tots els seus components.

COMIC







No hay comentarios:

Publicar un comentario