NANOZÓ

Nom del grup de recerca: Les Mandarines

  • Cap de projecte: Oleguer Pont
  • Responsable de recerca: Shun Nakajima
  • Responsable de comunicació: Marc Gonzalez
  • Responsable de disseny 2D i 3D: Chloe Zazo

Problema que soluciona el nanorobot: Elimina l’ozó de la troposfera i s’aprofita després aquest ozó en processos de descontaminació de l’aigua.

 

ODS: Salut i benestar, aigua neta i sanejament. Acció pel clima

Motiu pel qual hem triat fer aquesta nanorobot: L'ozó és una molècula formada per tres àtoms d'oxigen que es troba a l’estratosfera i ens protegeix dels rajos solars. A la capa més propera a la terra, l’ozó és un contaminant. Hem triat fer el nanorobot sobre l’ozó perquè a llarg termini l’ozó troposfèric pot tenir conseqüències en la salut de les persones, causant sobretot infeccions respiratòries. Els nivells elevats d’ozó també poden causar un increment de la mortalitat.

També estaria bé solucionar d’una vegada per totes el forat de la capa d’ozó però això és un altre tema a parlar.

Funcionament del nanorobot: Es un nanorobot esfèric de carboni, molt petitó i porós que elimina l'ozó de l’aire. Posarem unes plaques solars al sostre de cada casa que estan cobertes, en part, per milions de nanorobots que absorbiran l’ozó. Els nanorobots són transparents i no afecten a la captació de sol per les plaques. Aprofitarem que posem els nanorobots a les plaques solars per fer servir l’energia de les plaques per fer funcionar els nanorobots. Posarem un nanosensor de pes a les plaques. Quan els nanorobots estan plens el sensor canvia de color. Amb tots els nanorobots junts faríem un microrobot que netejarà les aigües contaminades, ja que l’ozó es antioxidant. 

 

Material: Per la maqueta: boles de desodorant foradades amb un filaberquí i un soldador per representar les esferes poroses de carboni, gomet brillant per representar el nanosensor de pes (blau per representat el nanorobot ple, vermell per representar el nanorobot buit).

Altres material: goma eva per fer la placa solar i peces petites de collaret per representar els nanorobots de la placa.  

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario