NANOARANYA



Nom de l'equip: MINIONS

Nom del projecte: NANOARANYA

Quin problema relacionat amb les ODS vols resoldre? Amb quina ODS?

Amb el nostre nanorobot volem alleujar els símptomes que provoca la migranya en les persones que pateixen aquesta malaltia de manera crònica. La migranya es dóna perquè el cervell deixa de generar suficient serotonina (una substància química que crea el nostre cos) i això fa que els vasos sanguínis s’inflin. Com a conseqüència, es produeix una gran pressió i això provoca mal de cap, sensibilitat a la llum i els sons i, en general, malestar en tot el cos. Aquest mal de cap pot durar hores o fins i tot diversos dies i això dificulta fer les activitats del dia a dia.

L’ODS que volem solucionar és la 3: Salut i Benestar.

Explica com ho resoldreu:

 Ho resoldrem amb la creació d’un nanorobot que desinflama els vasos sanguinis del cervell quan hi hagi un nivell baix de serotonina i ajudarà que no apareguin els símptomes de la migranya. El nostre nanorobot s'administrarà a través d’una injecció que conté varis nanoaranya que es mouran per la sang. És magnètic i arribarà als vasos sanguinis del cervell a través d’un casc magnètic que els atraurà. El Nanoaranya té una durabilitat en el cos d’un any i s’elimina a través de l’orina.

El Nanoaranya està format per les següents parts: 

  • PEÇA MAGNÈTICA que és atreta pel casc magnètic.
  • NANOSENSOR que detecta el baix nivell de serotonina i activa els braços del nanoaranya.
  • BRAÇOS que s’allarguen i s’enganxen entre ells i en les parets dels vasos sanguinis.
  • BOCA per on surt l’antiinflamatori.
  • CÀPSULA on es troba guardat l’antiinflamatori.

Funcionament del nanorobot: 

En el moment que el Nanoaranya entra al cos, el pacient es posa el casc magnètic perquè aquest atregui els nanorobots fins als vasos sanguinis del cervell. En el moment que el sensor del Nanoaranya detecta que el nivell de serotonina està baixant, activa els braços dels nanorobots i aquests s'estiren i es connecten entre ells formant una fila horitzontal. 

El primer i l'últim s’enganxen a les parets dels vasos sanguinis i fan força per tancar els vasos sanguinis inflamats. A la vegada, els nanorobots obren la boca i deixen anar l'antiinflamatori que està situat en la càpsula.

Un cop els vasos sanguinis han tornat a la seva forma natural, els nanorobots es tanquen i es tornen a moure individualment per la sang fins que son filtrats i eliminats. Cada any, cal canviar els nanorobots, i introduir de nous. Els antics s’expulsen a través de l’orina

Feu esbossos del vostre nanorobot. Penseu quines formes tindrà. Dibuixa tots els seus components.

COMIC





No hay comentarios:

Publicar un comentario