ANTI COAGULETA 93.748


 Nom del grup de recerca: Mini partícules 

  • Cap de projecte: Laia
  • Responsable de recerca: Marc
  • Responsable de comunicació: Iker                                              
  • Responsable de disseny del 2D: Briana
  • Responsable de disseny de 3D: Angie 
ODS: 3, salut i benestar

Motiu pel qual hem triat fer aquest nanorobot:

Hem triat aquest nanorobot perquè alguns de nosaltres hem patit situacions d’aquest tema en el nostre entorn proper i volem ajudar la gent a superar-ho.

 Funcionament del nanorobot:

El nanorobot ha de ser com una espiral o una punta d’un llevataps que pugui foradar el coàgul. L’espiral està feta d’un material biocompatible, per exemple fosfolípids. Té unes molècules que s’enganxen només a la zona del coàgul i està coberta de partícules de ferro per poder-los moure des de fora amb un camp magnètic. A més de les partícules de ferro, hi ha unes nanoesferes que porten el líquid que desfà el coàgul (estreptoquinasa). El nanorobot es desfà juntament amb el líquid que treu per desfer l’embòlia.                                                  

 S'injecten els nanorobots amb una xeringa a la zona del coàgul i els nanorobots s’hi enganxen i hi comencen a actuar.

Material: Plastilina per fer el cos del nanorobot; goma eva daurada brillant que representa les mini partícules de ferro que fan que el nanorobot es pugui moure amb un camp magnètic extern; boles de collaret, per representar les molècules que desfan el coàgul; i minis forquilletes que representen les molècules que s’enganxen al coàgul.   

No hay comentarios:

Publicar un comentario