STOP GLAUCOMA


ODS

Salud y bienestar

Problema

El problema que nosaltres volem abordar és el glaucoma. El glaucoma és un grup de malalties que poden portar a la persona que ho pateix a perdre la visió, i provocar ceguesa al fer-se malbé el nervi òptic, ubicat en la part de darrera de l'ull. Això passa perquè hi ha un líquid que es diu humor aquós que quan va massa lent filtrant-se per l'angle de drenatge fa tanta pressió que va reduint la vista fins a la ceguesa. A nosaltres ens agradaria que la gent que perd la visió no ho fes i que pogués recuperar la seva qualitat de vida, i per això volem inventar un nano robot que ho solucioni.

Descripción

Aquest nanorobot anirà cap a l'ull (més concretament a les membranes del nervi òptic) a través d'unes gotes o per injecció ocular per a curar el glaucoma. El nano robot portarà una mena de cèl·lules amb protrudina, i nano tubs de carboni. La protrudina es una proteïna que ajudarà a regenerar el nervi òptic de l'ull, els nano tubs de carboni serviran per conduir la protrudina per les fibres del nervi òptic que s'han destruït.

Nanobot realizado por participantes del proyecto Nanoinventum del curso 5è de la escuela La Llacuna del Poblenou cuyo grupo se llamaba NANOGENIS.

No hay comentarios:

Publicar un comentario