NANOSÈPIA

Quin problema pot resoldre?
El nostre nanorobot, la Nanosèpia, resoldrà part de la fam a Jamaica. Jamaica és un país amb molta naturalesa i vegetació amb la conseqüència que la majoria de plantes són verinoses i fins i tot mortals. Degut això fa que aquest lloc tingui unes circumstàncies difícils per viure. La falta d’aliments és un greu problema, així que ens hem centrat a buscar una solució per aconseguir augmentar la quantitat d'aliments per aquest país.
Aquest nanorobot eliminarà el verí de les plantes. Nosaltres, ens centrarem en l’ackee, que és un fruit d’origen Jamaicà. Aquesta fruita és verinosa i mortal, va matar a més de 100 nens. Volem aconseguir extreure el verí d’aquesta planta, fent així que sigui comestible. Ajudarà a les persones que per desgràcia tenen falta d’aliments, ja que l’ackee és una planta molt abundant a Jamaica.

 
Com ho resoldrà?
El nostre nanorobot està fet d'algues, per tant és impermeable. En el moment en què la terra s’adobi, juntament amb l'adob també s’hi afegiran una certa quantitat de nanorobots en funció de la superfície conreada d’aquesta planta.
Aquests penetraran a la planta a través de la terra amb què s'adobarà. Les arrels de les plantes absorbiran els nutrients i també els nanorobots. Un cop a dins es desplaçaran per la saba de la planta gràcies als “tentacles” que té a la seva part inferior, es mourà com una sèpia o un calamar. Aquest sistema de “navegació” és utilitzat en el camp de la robòtica i va ser creat per
Thierry Bujard, Francesco Giorgio-Serchi i Gabriel D. Weymouth. És molt elàstic i es desplaça amb els raig de pols.
Els sensors de la Nanosèpia localitzaran i trobaran el verí, la hipoglicina, que el xuclarà per un petit forat situat a la part superior del nanorobot i el guardarà al dipòsit.
Quan el dipòsit estigui ple, la pressió que fa el verí a les parets del nanorobot farà que la nanotermita (un reactiu) exploti. La nanotermita es troba a l’interior del nanorobot, en un petit dipòsit situat al costat del verí. Quan el reactiu exploti, destruirà el verí i el nanorobot sense deixar rastre. Els minúsculs residus que quedin no perjudicaran aquesta planta.
El nanorobot estarà fet d’una alga anomenada “ohoo” que és un material biodegradable i comestible, per tant, no hi haurà conseqüències a la planta ni als humans.

 
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario