Nano Càncer

Quin problema pot resoldre?
El nostre nanorobot ens permetrà tractar el càncer de sang, per ser més concrets la Leucèmia. Aquesta malaltia comença afectant la medul·la òssia, un teixit tou situat al centre dels ossos.
La paraula Leucèmia vol dir sang blanca és a dir els glòbuls blancs també coneguts com a leucòcits. Els glòbuls blancs són les cèl·lules inmunitaries del cos humà que es produeixen a la medul·la òssia i el cos els utilitza per combatre infeccions o altres substàncies.

La leucèmia afecta a la quantitat i qualitat dels glòbuls blancs i el que fa que augmenti la quantitat de leucòcits defectuosos. Les cèl·lules canceroses fan que no es puguin produir glòbuls vermells, plaquetes i glòbuls blancs (leucòcits) saludables. Llavors es poden presentar símptomes potencialment greus o mortals.
Les cèl·lules canceroses es poden propagar pel torrent sanguini i els ganglis limfàtics. També poden viatjar pel cervell i la medul·la espinal (el sistema nerviós central) i altres parts del cos.
La leucèmia pot afectar a nens i adults. La leucèmia pot provocar diversos síntomas: fatiga, debilitat, pal·lidesa, blaus que es formen fàcilment o sagnat que no s'atura amb facilitat, pèrdua de pes, febre, dolor en els ossos, l'esquena o abdominal, dificultat per respirar i / o manca d'aire.
El nostre objectiu és que el nanorobot circuli a través de la sang i la netegi per eliminar les cèl·lules cancerígenes. És un repte important, ja que la leucèmia és un càncer amb molts problemes de recaigudes un cop acabats els primers tractaments, perquè en molts casos, aquests no aconsegueixen eliminar totes les cèl·lules tumorals.


Com ho resoldrà?
Hem volgut trobar una altra manera de poder combatre la Leucèmia sense fer la quimioteràpia, ja que aquest mètode també elimina les cèl·lules canceroses, però també algunes cèl·lules sanes i necessàries per el cos humà (les sanguínies, les nervioses, les musculars ...)
Gràcies al filtre que té el nostre nanorobot instal·lat a la part frontal, absorbirà i eliminarà la cèl·lula cancerosa amb l’ajuda d'un líquid que hi haurà a l’interior del nanorobot, que seran els fàrmacs, que eliminaran aquestes cèl·lules. El nanorobot tindrà un sensor que distingirà la cèl·lula sana de la cancerosa, ja que les cèl·lules sanes maduren en canvi les canceroses no. Anirà fent aquest procés fins a eliminar totes les cèl·lules malignes. El Nano càncer circularà pels vasos sanguinis aprofitant la sang com a mitjà de transport. El nostre nanorobot es dirigirà per ordinador.

 




No hay comentarios:

Publicar un comentario