NANOPOTABLE

Quin problema pot resoldre?
El nostre nanorobot tractarà l’aigua no potable d’aquells països pobres com Nigèria, Nepal… per a convertir-la en comestible. L’aigua és un recurs essencial pels éssers vius, també pot ser escàs i l’accés a aigua potable és, avui en dia, un problema per a determinats llocs del planeta Terra. Per tant, aconseguiríem que tots aquests països puguin tenir aigua amb bones bcondicions pel seu consum o per regar els camps de conreu.


Com ho resoldrà?
El nostre nanorobot xuclarà tots els virus i els bacteris de l’aigua per convertir-la en potable.
Els bacteris mesuren al voltant d’uns 1000 nm i, per aquest motiu la mida del nostre nanorobot serà superior a 1-100 nm per tal que els pugui absorbir. Els científics portaran els nanorobots en uns dipòsits amb aigua que la basaran on l’aigua estigui contaminada.
Els nanoporus podran detectar els virus o els bacteris i a continuació un tub de mida nanomètrica els xuclarà. Després, els virus viatjaran a través d’un altre tub que tindrà un filtre per retenir les impureses que tingui l’aigua. Aleshores, els virus o bacteries passaran per un procés químic a dins del dipòsit que els fondrà en energia. Aquesta la utilitzarà el nostre nanorobot per activar el seu motor i, així poder-se desplaçar. No s’haurà de buidar el dipòsit cada cop que s’ompli perquè els virus o bacteris es fondran i deixaran lloc a altres. També aconseguirem estalviar energia. Quan acabi, el nanorobot es dirigirà a una altra localitat per poder fer la mateixa feina.
El Nanopotable seguirà les instruccions que li haurem ordenat a través d’un programa per poder  potabilitzar l’aigua. Quan hagi acabat, sortirà de l’aigua i torna al dipòsit.
Així, canviarem la vida de totes aquestes persones en l’àmbit saludable.


 


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario