Reco Eco

Nom del projecte: Reco Eco

Nom de l ́equip: NANO GRUP

Quina Màquina Creem:  Unes pinces que tenen un làser per destruir la contaminació. 

Creem aquesta màquina perquè pensem que és important el tema del reciclatge a les gran ciutats  perquè la gent tira les  deixalles al carrer i s'embruta, moltes vegades és queden allà les deixalles i ningú ho recolleix i surt volant fins als camps, mars, etc… Això fa que hi hagi més contaminació al món.

És important reciclar perquè fas que no hi hagi tanta contaminació al món. També molts animals moren per culpa de tota la contaminació. A més a més, fas que les ciutats i els pobles estiguin més nets i no es vegi tan brut.


Quin problema pot resoldre? Amb quina ODS es relaciona?

Aquest nanorobot resoldrà l'excés de contaminació que hi ha al medi ambient, perquè hem vist que en els camps i a les ciutats hi ha bosses de basura, llaunes, garrafes d'aigua etc... Hi ha moltes deixalles i això no pot ser perquè estem contaminant el món, per això nosaltres hem construït aquest nanorobot perquè netegi les ciutats i els camps fent que no hi així tanta contaminació. ODS 11, ciutats sostenibles i ODS, 13 contaminació i canvoi climàtic


Explica com ho  faràs.

La cúpula tindrà un forma de semiesfera. No obstant això, nosaltres l’hem fet quadrada ja que és un prototip i a l’hora de mostrar-ho hi era més visible. 

Aquesta cúpula anirà desplaçant-se per netejar els carrer i ho farà mitjançant tots els làsers de mida nano que té a la part superior de la cúpula, la qual permetrà eliminar i desintegrar tota la basura al instant.

Primer hem fet uns desplegables amb la forma d’una piràmide quadrangular. Aquests simulen els làsers que eliminaran la contaminació i brossa que hi ha al camp. En total farem sis piràmides quadrangulars: quatre les ajuntarem per fer de titelles i que es puguin moure, això ens ajudarà a la fira de mostres per ensenyar com seria de veritat el moviment del làser, i les altres dues, perquè estiguin dins de la cúpula, la qual simularà un làser que destruirá la contaminació. Després hem calculat l'àrea d'una de les piràmides quadrangular. A continuació hem fet un circuit elèctric que va dins de les dues piràmides que estan dins la cúpula. A la bombeta fiquem un paper vermell perquè sembli la llum vermella del làser.

A continuació hem agafat una capsa de cartró i l'hem pintat, aquesta caixa farà de cúpula on estarà tota la contaminació i les dues pinces amb el làser.


PERQUÈ ÉS DIU RECO ECO?

El nom ‘’reco’’ ve de recollidor de les pinces que recullen la contaminació i ‘’eco’’ d’ecològic i si ho ajuntem fa Reco Eco.

PERQUÈ UN LASER?

El làser fa que quan hi ha contaminació a la cúpula la destrueix perquè si no la cúpula s'emplenaria i no hi cabria més contaminació.


Video: https://drive.google.com/file/d/1SVMxfXtp-ic-a32LPFoapzndICrpdQAY/view?usp=sharing

Foto de la maqueta


L’Esbós del nostre nanorobot i els seus components

Disseny de la maqueta i càlculs:

Per calcular l’àrea  vem fer bxh .

L'àrea total de la piràmide quadrangular és: 259cm2                        


                                                                        





No hay comentarios:

Publicar un comentario