Nano propulsor

Nom del projecte: Nano propulsor 

Nom de l’equip: Els creatius


Quina Màquina Creem: 

Nosaltres creem una màquina que pugui fer que els trens no vagin tan lents, és a dir, que vagin més de pressa i que la gent no es maregi i vagi més còmoda.

 Nosaltres hem fet aquest nanorobot perquè creiem que com el tren va lent la gent no utilitza el transport públic i, a més a més, es mareja molt. 

Aquest nanorobot té una antena que a l'hora de fer qualsevol viatge emet una ona electromagnètica que fa que la gent no es maregi i vagi còmoda.


Quin problema pot resoldre? Amb quina ODS es relaciona?

Aquest nanorobot pot fer que els trens vagin a tota velocitat, ja que darrere del nanorobot hi ha milions d’hèlices nano i totes aquestes fan la força del ventilador perquè el tren hi vagi més de pressa. 

Vàrem decidir aquest nanorobot, perquè a l’aula vàrem estar estudiant i treballant l’ODS 11  i ens va parèixer un bon problema a solucionar.  Vam pensar amb tota la classe un llistat de coses que milloren la nostra ciutat i el nostre grup es va adonar que hi ha molts problemes de contaminació a les grans ciutats. També, altre problema és que tarden molt a arribar a la parada de tren i utilitza molt de combustible. És per això que ens va sorgir la idea d’aquest nanorobot, perquè no fa servir combustible, fa servir l'energia eòlica (vent).

¿Què és l’energía eólica? És una de les energies renovables mes comeguda. L'energia eòlica és l'energía que fa servir el vent.


Explica com ho faràs.  

Aquest nanorobot funciona amb una hèlice que té al darrere i que gira molt de pressa per fer que el tren vagi ràpid per les vies. També té un ull a la cara per poder mirar i una antena per poder comunicar-se. A més a més, als costats té uns ganxos d’un material molt resistent per poder frenar. 

A banda de tot això, el nostre tren té la propietat de ser superhidrofobic, ja que encara que estigui plovent aquest nanorobot no es podrà mullar.

És súperhidrofòbic, pel fet que a l’aula  hem treballat les propietats nano i  ens hem adonat que si es mullava es podria desbaratar i no funcionaria. Per això, li hem posat aquesta propietat.

Video: https://drive.google.com/file/d/1BI3liUG3Vy05-AV6-46q4NCUp9N0_8P2/view?usp=sharing

Foto de la maqueta:




L’Esbós del nostre nanorobot i els seus components


Disseny de la maqueta i càlculs:

Nosaltres primer hem decidit com seria el nostre robot i després  hem fet el nostre disseny. Seguidament hem decidit com serian les mides i les hem posat al nostre disseny  també hem fet els desplegables i el nano robot i després el robot. 






 

No hay comentarios:

Publicar un comentario