Nano Plaques

Nom del projecte: Nano Plaques

Nom de l’equip: Els Rubics

Quina màquina creem? Un nanorobot que crearà energia solar.


Quin problema  pot resoldre? Amb quina ODS?

Resoldrà el problema de la llum, és a dir, de l’energia que necessitem cada vegada més a les llars, a les indústries… ja que hi han moltes empreses que es beneficien de nosaltres i per això cada vegada és més cara. Durant aquest trimestre hem estat treballant l’ODS 11 perquè volem que la nostre ciutat del futur sigui més sostenible. ODS 11 perquè volem que la nostre ciutat del futur sigui més sostenible.


Explica com ho  faràs.

Durant aquest trimestre hem estat treballant l’ODS 11 perquè volem que la nostre ciutat del futur sigui més sostenible. Per això hem creat un nanorobot que  serveix per generar energia, perquè malgastem i necessitem molta energia. Es col·locarà sobre els edificis o cases. 

Aquest   nanorobot està situat dins de la placa solar en forma de cilindre i  disposa d’un botó que fa que les plaques s’encenguin quan detecta la llum solar. A més a més té dos forats, un serveix perquè entri l’aire i un altre perquè surti.  Les plaques tenen aquesta forma perquè el sol agafi tota la llum i pugui generar més energia.

Vam buscar informació de a quina hora surt el sol i a quina hora s’amaga a Figueres, l’altura del sol i l’angul horari. El sol es mou un segon més tard cada dia, però a vegades 2 segons més tard.


L’Esbós del nostre nanorobot i els seus components:

A mates hem estat practicant els desplegament i les superfícies dels poliedres, i una consigna del nanorobot és que havia de tenir una d’aquestes formes. 


El nostre nanorobot es diu Nanoplaques, té forma de prisma rectangular i la seva superfície és 360 cm2. 


Video: https://drive.google.com/file/d/11RdQUiGaq8dyj_tHJN-i2JIG8YRViuAI/view?usp=share_link


Foto de la maqueta:

Disseny de la maqueta i càlculs





No hay comentarios:

Publicar un comentario